Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό τρεις Κτηνιατρικοί Λειτουργοί-Επιθεωρητές σε Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Αφού ενημερώθηκαν τα θετικά στον ιό άτομα, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικοινώνησε με το Σφαγείο, ενημερώνοντας για τα περιστατικά. Με ιδιωτική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Σφαγείου, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση θα ολοκληρωθούν αύριο οπότε και θα διαφανεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ωστόσο, φαίνεται ότι προκύπτει συρροή κρουσμάτων.

Επιπρόσθετα, χθες, εντοπίστηκε νέο περιστατικό COVID-19 σε Κτηνιατρικό Λειτουργό – Επιθεωρητή σε 2ο Σφαγείο στην Επαρχία Λευκωσίας. Το προσωπικό του Σφαγείου θα υποβληθεί άμεσα σε εργαστηριακή εξέταση μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για απολύμανση των χώρων και στα δύο Σφαγεία. Στην πρώτη περίπτωση δόθηκαν οδηγίες και το υποστατικό θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες μέχρι τη διεκπεραίωση όλων των εξετάσεων και την επαναξιολόγηση της κατάστασης. Το δεύτερο Σφαγείο δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ: reporter