Η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για μέτρα κατά της διαφθοράς οδεύει προς υλοποίηση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε για σήμερα δύο ευρείες συσκέψεις με στόχο να ακούσει εισηγήσεις από τους αρμόδιους για το πως προχωρά με στόχο να παρθούν μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς. Συγκεκριμένα στις 10:00 σε ευρεία σύσκεψη θα συμμετάσχουν  ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ και ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου.

Παράλληλα στις 11:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σύσκεψη με οργανωμένα σύνολα ελέγχου κατά της διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος πριν λίγες ημέρες κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κόσμου σε σχέση με τη διαφθορά, είπε ότι «θα ζούσα σε άλλο κόσμο αν έλεγα ότι δεν δικαιολογείται η έκφραση οργής από πλευράς του κόσμου. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει. 

Σημειώνεται ότι τη περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής και συζήτησαν θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την πάταξη της διαφθοράς, τις εκθέσεις της Επιτροπής Greco του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και τις μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, όπως πληροφορούμαστε το αμέσως επόμενο διάστημα πρόσκληση για να συζητήσουν το όλο ζήτημα προτού υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: offsite