Απεβίωσαν σήμερα, Τρίτη (24/03) άλλα δύο πρόσωπα που νοσηλεύονταν σε νοσηλευτήρια, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 63χρονο άνδρα από την Βρετανία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό μετά από συγγενικές επισκέψεις που είχε δεχθεί προτού μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου, αλλά και για 58χρονο Ελληνοκύπριο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά τα αποτελέσματα ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο, ο 58χρονος δεν είχε κανένα ιατρικό ιστορικό, ενώ ο 63χρονος είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Όσον αφορά τα νέα κρούσματα στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (24/03), εντοπίστηκαν ακόμη 8 νέα. 

Όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο πρόκειται για:

Τρία πρόσωπα που επιβεβαιώθηκαν μέσω ιχνηλάτησης.

Δύο που επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες  

και τρία άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. 

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα κρούσματα 

Όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο, τέσσερα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό βρίσκονται διασωληνωμένα, δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Ωστόσο, μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τα υπόλοιπα κρούσματα, καθώς όπως αναφέρθηκε, αρκετά από αυτά πολύ πιθανόν να χρειαστούν στο μέλλον να διασωληνωθούν. 

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται στο σύνολο 19 άτομα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ στο Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκεται σε θάλαμο ένα ακόμη άτομο. 

Ο πρώτος νεκρός

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος νεκρός, νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου και απεβίωσε στις 21 Μαρτίου.