«Το καρναβάλι είναι στον πολιτισμό μας, είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας, πρόκειται για μια όμορφη προετοιμασία για να υποδεχτούμε την άνοιξη». ανέφερε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Λεμεσός» ο Νέοφυτος Χαραλαμπίδης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λεμεσού. «Μάζι με τα υπόλοιπα θετικά λαμβάνει και ένα αρκετά καλό κομμάτι για να ενισχύσει οικονομια της πόλης μας.»
Μέχρι και πρόσφατα αναπτύχθηκε μέσα από την αγάπη του κόσμου, εδώ και μερικά χρόνια θέλουμε να τεθεί η «γιορτινή τρέλα» σε μια πιο σωστή επαγγελματική προώθηση του Λεμεσιανού καρναβαλιού.
Σημαντικότερη προσπάθεια η αναβίωση των μεγάλων σατιρικών αρμάτων και φυσικά οι κανταδόροι μας, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μια πιο σωστά στημένη εξέδρα, που όλα μαζί αναβαθμίζουν το καρναβάλι.
Οι Θεσμοί που έχουν αντέξει στο πέρασμα τα χρόνων επίσης με τη αποδοχή του κόσμου που πλαισιώνει τις πολλές εκδηλώσεις αποτελούν σημαντικά στοιχεία της πορείας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες και για την επιλογή του Δήμου για το φετινό Βασιλιά Καρνάβαλο ο οποίος «φέτος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με αστείρευτη θετική ενέργεια την οποία μεταδίδει άμεσα σε όλο τον κόμο»
Ο κ. Χαραλαμπίδης σχολίασε και την απαράδεκτη στάση κάποιων καρναβαλιστών οι οποίοι στην παιδική παρέλαση κατανάλωσαν αλκοόλ.