Η χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ήταν μαζικότατη και πολύωρη. Η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν έντονη  με τέσσερις υπουργούς. Νίκος Χριστοδουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Σάββας Αγγελίδης ήταν εκεί. Το παρών τους έδωσαν και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, όπως και ο διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Στην πρώτη γραμμή και πρώην υπουργοί αλλά και παλιά στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο Παναγιώτης Δημητρίου, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη, ο Παντελής Κούρος. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και ο Γιώργος Παμπορίδης με παραίνεση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, οποίος τον αγκάλιασε καλώντας να πάει μπροστά.

Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΔΗΣΥ:

Κάνουν λάθος όμως όσοι επενδύουν στην διχόνοια μεταξύ μας. Το δείχνει άλλωστε η παρουσία εδώ των στελεχών αυτής της παράταξης, από όλες τις γενιές και όλες τις αφετηρίες που μας καθόρισαν.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θέλουν να δουν την παράταξή μας να κλυδωνίζεται σήμερα. Στο χέρι μας είναι, να τους διαψεύσουμε!

Πριν απ’ όλα όμως, θα ήταν κορυφαία μου παράλειψη εάν δεν ευχαριστούσα από καρδιάς όσους βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μας προσπάθειας.

Τον Νίκο Νουρή που ανέλαβε επικεφαλής αυτής της δύσκολης εκστρατείας. Τους αξιωματούχους και βουλευτές μας. Τα κεντρικά και τοπικά μας στελέχη, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση για άλλη μια φορά στον προεκλογικό αγώνα. Είχαν όλοι τους να αντιμετωπίσουν το ευρύτερο κλίμα απάθειας αλλά και την αμφισβήτηση πολλές φορές.

 

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κυβερνητικά στελέχη που δεν δίστασαν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο. Ένα τεράστιο έργο που επιχειρήθηκε βάναυσα να απαξιωθεί, μέσα σε ένα κυκλώνα τυφλού αντιπολιτευτικού μηδενισμού.

 

Αναφορά θέλω επίσης να κάνω και στους έξι υποψηφίους μας, που ανέλαβαν τεράστιο βάρος στους ώμους τους και εκπροσώπησαν επάξια την παράταξή μας. Να συγχαρώ τον Λευτέρη και τον Λουκά για την εκλογή τους. Και να εκφράσω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη στον Νίκο, την Ελένη, την Τζώρτζια και τον Παναγιώτη. Όλοι τους έδωσαν μια μάχη αξιοπρεπή, με τεράστιες προσωπικές θυσίες. Και τους οφείλουμε, τον ειλικρινή και μεγάλο σεβασμό μας.

Για μένα, η σημερινή δεν είναι μια κακή ημέρα για τον Συναγερμό, όπως λένε οι
Κασσάνδρες. Αντίθετα, σήμερα μας παρέχεται μια τεράστια ευκαιρία. Η ευκαιρία να διορθώσουμε τα όποια λάθη και αδυναμίες μας και να ξαναβγούμε στην κοινωνία ισχυροί και περήφανοι. Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Σήμερα, είναι η ευκαιρία μας να συζητήσουμε το μέλλον του κόμματος μας. Να επανακαθορίσουμε το ποια παράταξη θέλουμε να έχουμε.

Απαλλαγμένοι μάλιστα από το βάρος μιας ακόμη επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, όπως τις πολλές στις οποίες καλούμαστε διαρκώς να ανταποκριθούμε.

Να αποσαφηνίσουμε και να καθορίσουμε τους νέους και μεγάλους εθνικούς και κομματικούς μας στόχους. Όπως το κάναμε μετά την Τουρκική εισβολή, όπως το κάναμε για να πετύχουμε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη, όπως το κάναμε για να πετύχουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Να επαναβεβαιώσουμε τις αρχές και αξίες που μας κληρονόμησε ο Γλαύκος Κληρίδης, ο πολιτικός μας πατέρας. Αλλά με πολύ συγκεκριμένο και όχι αόριστο τρόπο.

Την αποφασιστικότητά μας για ένα έντιμο συμβιβασμό στο εθνικό μας πρόβλημα. Την προσήλωση μας στην εθνική μας ταυτότητα, χωρίς εθνικισμούς και φανατισμούς. Την τόλμη να προχωρήσουμε με πιο ριζοσπαστικό τρόπο στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που θα κατοχυρώσει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της Κύπρου και όλων των πολιτών της.