Το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ μεταφέρεται σήμερα το πρωί στη Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με τη βοήθεια δύτη και αν χρειαστεί και της ρομποτικής κάμερας.

Στο μεταξύ, οι σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 19:00, χωρίς αποτέλεσμα.

Την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα «και όλοι μας να χαρούμε από την μια γιατί εξιχνιάζεται η υπόθεση, αλλά από την άλλη φτάνουμε και στο τέλος αυτής της τραγικής ιστορίας», εξέφρασε ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σε δήλωση του μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, όπου διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Όπως ανέφερε, από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινώσουν.

«Σκοπός της σημερινής επίσκεψης μου εδώ στην Κόκκινη Λίμνη ήταν για να ενημερωθώ για την πορεία των εξετάσεων στο σημείο (στην Κόκκινη Λίμνη») και ταυτόχρονα, να συγχαρώ τα μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και τα άλλα μέλη του προσωπικού που εργάζονται στο συγκεκριμένο σημείο γιατί πραγματικά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Και όταν λέω αίσιο αποτέλεσμα εννοώ να βρεθεί και η υπολειπόμενη σορός, ενός από τα θύματα της συγκεκριμένης τραγωδίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι για να ανακοινώσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε, παράλληλα, και τα ΜΜΕ, τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί στην Κόκκινη Λίμνη και καλύπτουν το γεγονός.

«Να ξέρετε ότι ως Αστυνομία καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε αυτό το στυγερό έγκλημα να εξιχνιαστεί πλήρως. Γι΄ αυτό έχουμε πεισμώσει και γι΄ αυτό είμαστε συνεχώς εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας, η οποία θα καταλήξει στην ανεύρεση και εξιχνίαση των στυγερών αυτών δολοφονιών. Ευελπιστώ ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα και όλοι μας να χαρούμε από τη μια γιατί εξιχνιάζεται η υπόθεση, αλλά από την άλλη φτάνουμε και στο τέλος αυτής της τραγικής ιστορίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ότι στην παρουσία του έγινε και μια επιχείρηση από τον δύτη με το σκάφανδρο και είχε ανασυρθεί ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι πράγματι ανασύρθηκε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, «αλλά προφανώς δεν έχει κάτι να σας ανακοινώσουμε, δεν είναι κάτι που είναι θετικό».

«Έχει ανασυρθεί ακόμα κάτι, το οποίο, επίσης, δεν είναι κάτι θετικό. Είναι κάποια αντικείμενα, τα οποία προφανώς δεν έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνούμε», κατέληξε.

ΚΥΠΕ