Η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε και φέτος με σεμνότητα και λαμπρότητα στη Λεμεσό.

Όπως κάθε χρόνο, η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε, με τους παλαιούς πολεμιστές να προπορεύονται, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Στην παρέλαση μετείχαν μεταξύ άλλων, σχολεία της δημοτικής, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης και σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Παρέλασαν επίσης σωματεία, οδηγοί, Πρόσκοποι, και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Στην παρέλαση χιλιάδες πολίτες προσήλθαν, για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια και ξαδέλφια να παρελαύνουν.

Η έναρξη των εορτασμών στη Λεμεσό άρχισαν με πεντάλεπτο χαρμόσυνο κτύπημα των καμπάνων, στους ιερούς ναούς, και με έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ηρώων.

Ακολούθως της δοξολογίας στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας, είχε σειρά η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις, καθώς και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου Λυκείου.

Με την καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου Μακαρίου, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος έστειλε μήνυμα αγωνιστικότητας και ενότητας.